lauantai 1. marraskuuta 2014

PÄTKISKAKKU


Eilisissä Halloween juhlissa oli tarjolla suussa sulavaa pätkiskakkua.
Kakku on helppo ja nopea tehdä, eikä vatkainta tarvitse käyttää ollenkaan.
Edellisen kerran tarjosin kakkua eräillä vaatekutsuilla, joiden teemaan sopi hyvin kuvan tähti-aiheinen kakku. :)

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua margariinia tai voita
2 dl maustamatonta jugurttia
6 patukkaa Pätkistä
3 kananmunaa

Kuorrutus:

200 g suklaata (käytin Fazerin sinistä)
100 g voita tai margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. 
Lisää rasvan ja suklaan sekaan jogurtti ja munat. 
Lisää sekaan vielä kuivat aineet. 
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. 
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. 
Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. 
Kakun voi halutessaan koristella valkosuklaalla, suklaalastuilla...
Herkullista pyhäinpäivän jatkoa!
Jostain syystä en pysty kommentoimaan muiden blogeissa, enkä edes omassa kommenttiboksissa pysty vastata viesteihin. 
Osaako joku auttaa??
T



2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa makoisalta kakulta ja helppotekoiselta, tämä resepti menee kokeiluun =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se onkin, helppoa ja makoisaa.
      Kävin vierailulla blogissasi ja kirjauduin lukijaksi. :)
      Kivaa pyhäinpäivän iltaa sinulle!

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!