keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

MINTTUKROKANTTIPIIRAKKA



Iltana eräänä kokoonnuttiin parin äidin kanssa meille "palaveriin" ja leivoin pitkästä aikaa jotain hyvää ja makeaa tarjolle.
Ihanaa, suussa sulavaa minttukrokanttipiirakka. Nam!
Nuorempana en voinut sietää minttusuklaan makua.
Nyt en voi vastustaa sitä.
Näin sitä ihminen muuttuu, makuineen kaikkineen. :)


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Sulata margariini ja lisää se kerman (tai maidon) kanssa vuorotellen taikinaan.
Sekoita mariannerouhe lastalla nopeasti taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 15-20 minuuttia 175 asteessa.


Vatkaa juusto notkeaksi.
Sulata suklaa ja kerma mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita suklaa-kermaseos juuston sekaan.
Lisää tomusokeri.
Pohjan jäähdyttyä levitä kuorrute lastan avulla piirakan päälle.


Tämä on periaatteessa kuin mokkapalat, 
mutta mariannerouhe ja minttukrokanttisuklaa tuovat tähän ihan oman säväyksen.
Eikä kuorrutuksessa ole kahvia, kuten perinteisissä mokkapaloissa.
Sopii minulle, sillä en edes juo kahvia.
Vaikka makuelämykset ja mieltymykset muuttuvat ajan saatossa, 
uskallan väittää, että suhteeni kahviin ei tule koskaan muuttumaan.
En ole tähän ikään mennessä vielä oppinut juomaan kahvia, enkä pitämään sen mausta, 
enkä aio sitä enää opetellakaan. :)


Pakko myöntää, tämä maistui niiiiiin hyvälle!
Tammikuun alussa tein ruokavaliooni totaalisen muutoksen ja sen jälkeen olen toki 
satunnaisesti herkutellut pienellä keksillä tai palalla makeaa piirakkaa, 
mutta pääsääntöisesti sokeri on pysynyt ruokavaliostani pois.
Kieli vyön alla en kuitenkaan suorita tätäkään projektiani, 
vaan olen armollinen itselleni ja pieni herkku silloin tällöin on sallittua.
Kohtuuden nimissä tietenkin.

Herkullista keskiviikkoa!

Terhi






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!